maandag 9 november 2009

Groeten uit Bolgatanga!!

Afgelopen zaterdag ging de reis voorspoedig. Een vlucht van 5 uur vanuit Parijs. In ouagadougou werden we opgewacht door Isaac Baba en driver Simon die ons naar het missionarishotel brachten. Prima kamers met klamboe en airco. Aangezien wij nogal dorstig waren, namen ze ons mee voor een ijskoudbiertje bij een of ander hotel...tafeltjes en stoeltjes in het pikkedonker (blijkbaar vanwege de mosquito's)...maar wel met live muziek.
Een onrustige en warme nacht met veel herrie...Om 6 uur stond ik al naast mijn bed.
Na een eenvoudig ontbijt met een kom oploskoffie, brood en een klodder jam, begon voor ons de rit naar Bolgatanga...toch zo'n 4 uur om te rijden. We kwamen ogen tekort...kleurrijke taferelen en veel natuurlijk groen. Enig oponthoud bij de douane...stempels en veel vragen bij het verlaten van burkina faso en het binnengaan van Ghana...Daarna was het nog een kort stukje naar Bolga waar wij nog een prima lunch hebben genuttigd. Isaac durfde ons nog niet bloot te stellen aan het Ghanese voedsel...we moesten eerst maar eens bezien hoe het er op zijn bord uitzag.
Vanmorgen (maandag) een bezoek aan Dr Awoonor in het ziekenhuis. Vanwege het feit dat de rust enigszins in Bawku is teruggekeerd, vertrekken we waarschijnlijk vanmiddag naar Bawku Hospital. We moeten allebei erg wennen aan het klimaat. Bij het minste of het geringste breekt het zweet je uit...dus we doen het vandaag nog even rustig aan.
Vanmorgen hebben we wel met Awoonor besproken dat we de laatste week terugkomen om de gynaecoloog te ontmoeten evenals het bezoek aan wat tandheelkundige klinieken in de buitendorpen....I have to hurry, internet time is up!

See you all!
Liefs Set xxx

3 opmerkingen:

  1. Je verslag lezend is het alsof ik er zelf weer ben. Ik hoor, zie en ruik de sfeer.
    De start is goed. Zet hem op en doe de groeten van me aan bekenden, en natuurlijk aan Gé.
    Tuma tuma, Coen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Setje:-) zijn blij dat de reis voorspoedig is verlopen..Geniet maar van het klimaat daar ook al moet je rustig aan doen,want hier wordt je ook nat,,maar dan van de regen:-(gaan je volgen en hopen op mooie verhalen en foto's als je weer terug bent,have fun en geniet....

    Bianca en Henry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Lisette,
    Tot nu toe dus alles goed verlopen. Hoezo eerst maar even kijken hoe het Ghanese voedsel eruit ziet op je bord? Is het dan zo erg. Het zal wel meevallen toch?, geen gekke dingen eten en zorg dat je gezond blijft. Ja erg warm lees ik, dan maar alles in een rustiger tempo maar zweetdruppels zul je evengoed krijgen hoor. Succes en have fun
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen