maandag 2 november 2009

Rassenrellen in Bawku!

De afgelopen 24 uur ontving Harm Jan teleurstellende berichten van John Abugri, de general manager. De politieke situatie in Bawku is onstuimig….Er zijn rassenrellen en er wordt geschoten. Is het wel veilig voor ons om nu af te reizen?
Vanmorgen nieuwe berichtgevingen: Three plans for Dr. Bouw

Indien de situatie veilig te noemen is, wordt plan A gevolgd. Dit houdt in dat wij door de driver naar Bawku gebracht worden. Een alternatief is Zebila of Bolga….een derde mogelijkheid is UPPER WEST (Bawku ligt in Upper East) om te gaan werken met Dr. Alexis….Van harte hopen wij dat één van de drie programma’s tot uitvoer kan worden gebracht, want we hebben ons er zo op verheugd! Echter onze veiligheid staat voorop.

Vanavond zullen wij nog contact hebben met Harm jan. Volgens hem kunnen wij gewoon op pad gaan. Isaac Baba, onze contactpersoon, schijnt heel voorzichtig te zijn. Zebila ligt vlakbij Bawku, maar ver genoeg van de onrusten. We houden goede moed!

Wordt vervolgd!

Set

2 opmerkingen:

  1. Lisette,
    Afrika is Afrika, en wint altijd.
    Bawku moet je mijden. In Bolga is een Dental Clinic. In Wa met een Regional Hospital waarschijnlijk ook. Isaac Baba, John Abugri en Alexis in kennen hun verantwoordelijkheid. Het komt goed en het wordt een geweldig avontuur. Groeten, Coen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lisette,
    Ik vergat nog te melden dat er in Bolgatanga een Rotary club zit.
    Heb je nog nagedacht over oprichting van een club in Bawku, waar we laatst over spraken?
    Wil je de namen nog hebben van de mensen in Bawku, die belangstelling hebben? Ze zijn nu wel met andere dingen bezig, denk ik. Coen.

    BeantwoordenVerwijderen