zondag 14 november 2010

Enige woorden van Evelyn!

Lieve vrienden en familie,

Ik had beloofd dat ik jullie ook wat zou schrijven via de weblog van Lisette. Dat doe ik nu bij deze....
Zojuist uit de kerk gekomen, drie uur stijf gezeten, maar we werden hartelijk ontvangen met dans en songs! Wat wij tot heden hebben meegemaakt, kunnen jullie lezen via de weblog. Lisette is daar erg druk mee!
Kortom, het is met geen pen te beschrijven wat ik heb gezien en meegemaakt. De eerste week kon ik niet voor -of achteruit. Nu begin ik wat te wennen.
Om zeven uur zit ik aan het ontbijt en zwaai ik Gé en Lisette uit. Dat is de lekkerste tijd van de dag. Soms wip ik even bij hen binnen in de kliniek en neem wat foto's. Na de lunch een uurtje pitten en vervolgens wat lezen. In de namiddag doen we nog een walkje.
Het is al snel donker. Tot een uur of zes kan je buiten zitten, maar al snel komen de muskieten....ze vreten mij op. Een reden te meer om bijtijds aan het avondeten te beginnen. Het lekkerste vind ik binnen zitten en lezen bij de airco. Al twee boeken uit!
Zonnen is er niet bij. Daarvoor is het veel te warm!
Dank aan diegene die hebben gereageerd via weblog en e-mail! Iedere dag vraag ik aan Lisette: "Kijk eens wie er gereageerd hebben!" Daar kijk ik erg naar uit.
Tenslotte: Ik ben blij dat ik ben meegegaan om te zien hoe de Ghanezen leven en hoe dankbaar ze zijn met onze hulp. Ik kan goed overweg met onze kokkin Vida. Ze spreekt aardig engels en in het ziekenhuis zegt iedereen 'God Bless You' ...Zo eindig ik ook!

Lieve groet, ook namens Gé en Lisette,

Evelyn

4 opmerkingen:

 1. Lieve Evelyn,
  Mooi dat je zo snel went aan het Ghanese leven. Ga je hier in Wageningen nu ook zo vroeg opstaan?
  Veel plezier,
  Rien (ook Joke)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi lisette en fam.

  derde poging om te reageren (ben niet voor niets blond he)
  zie dat je een mooie nieuwe stoel heb inmiddels voor de behandelingen, en misschien heb je ook al wel een wasbakje kunnen regelen.
  Foto's van onderweg zien er mooi uit en julie missen hier niets aan het weer, of je moet de storm, regen en kou missen. Heb je het nu inmiddels wat drukker met patienten??
  Blijft leuk om julie te volgen via deze weg.
  Mis je hier wel hoor, dus nog twee weekjes en
  dan ben je er al weer.
  Nou nog even genieten van het warme weer en hopelijk niet al te lastige patienten en hoop dat je mijn reactie nu wel gaat ontvangen
  Liefs Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Greetje, het is gelukt hoor!! Bedankt voor je lieve berichtje. Vanmorgen was het zweten en puffen zonder enige verkoeling. Electriciteit viel tot 2 keer toe uit! Volle bak vanmorgen :))) Groetjes aan iedereen in de praktijk! Liefs, Liset X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo familie bouw.
  wat leuk om al deze verhalen te lezen. ik zit hier echt te genieten. wat doen jullie goed werk daar, en wat zijn wij hier in nederland verwent met de ziekenhuizen. wat zou ik graag een keer mee gaan. ;-)
  groetjes van elena . assistente op de poli gynaecologie.

  BeantwoordenVerwijderen