maandag 22 november 2010

Three days left!Het guesthouse wordt nog steeds enkel door het Bouw trio bemand. Aanvankelijk was het gisterenavond de bedoeling dat het aantal witgezichten zou worden uitgebreid tot zeven man. Vermiste bagage gooit voor hen roet in het eten, ons geeft het nog even heerlijk de ruimte.Ons laatste weekend hebben wij onder andere gevuld met een dagje sight seeing. Wederom één voor één aan de staart van een overvoede krokodil gehangen. De nodige Cedi´s uitgegeven aan bronzen beeldjes en wat aardewerk, allerhande potten en schalen. Al met al was het weer zigzaggen geblazen met gevaar voor builen en kneuspartijen. Al vroeg kropen wij vermoeid in de lakenzak. De zondag ging op aan lezen, luieren en lanterfanten.


De laatste week van ons verblijf gaat van start met noodgedwongen inname van Immodium... De darmen zijn dusdanig geprikkeld met de onontkoombare neiging los te willen gaan. Don't you dare!!


Met plezier heeft pa vanochtend OPD gedaan; Out Patient Department ofwel Poli...zo'n 20 vrouwen op een rij gezien. Uiteindelijk zijn er vier dames op het operatieschema beland, waaronder wel een heel opmerkelijk geval...Hij kreeg een patiënt onder ogen, compleet geïnfecteerd met tevens een fistel, maar bovenal met een stuk hout in haar schede! Ongelofelijk! Maar op de vraag hoe het daar überhaupt terecht is gekomen, krijgt men geen antwoord. Vermoedelijk leed zij aan een incontentieprobleem waarmee zij naar een 'tovenaar' is getogen. Onder het schijnsel van volle maan heeft hij haar 'opgezadeld' met een stuk hout. Ongelofelijk!!


In eerste instantie zal dit vreemde lichaam operatief worden verwijderd om verdere infectie tegen te gaan...verder zal alles eromheen eerst tot rust moeten komen. Geenszins saai te noemen!


Op tandheelkundige vlak weinig opzienbarends. Enkel wat extracties met als slot het afbreken van een enorme muur van tandsteen bij de pastoor. Heb de arme man flink onder handen moeten nemen! Op de terugweg ben ik nog even langs de verloskunde gelopen waar het momenteel vol ligt met pasgeborenen. Grappig om te zien dat zij blank ter wereld komen....


De embleempjes liggen klaar om op de schooluniformen genaaid te worden...Gelukkig verloopt alles nog volgens plan! De verwachting is dat deze woensdag gereed en wel door de kinderen aangetrokken kunnen worden....en dan opstellen in rijen van drie voor de groepsfoto! Het zal me een plaatje worden :)


Vanavond zullen toch echt alle stoelen aan tafel bezet zijn! Welkom in Bawku!!


Veel liefs,


Setje Xx

2 opmerkingen:

  1. Ach arme schat, ik hoop dat de darmen zich koest houden.....en succes met de uitbreiding...;-)Ik ben blij weer met je nieuwe verhaal......kus Yvon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Set,
    Hopelijk heb je over een paar dagen op de terugweg in het toestel toch het gevoel´´ doel voor 70% bereikt,´´ en luister je weer naar Zarillo of misschien naar ondergetekende.Laat de rust je overdekken met de deken van loslaten en thuis komen. Liefs, Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen