dinsdag 16 november 2010

Moslim Nieuwjaar!Bij het opstaan, worden de neusvleugels en ogen gekriebeld door aanhoudende vuilverbrandingsluchten. Dikke rookgordijnen omhullen de veranda. Moeders kampt met beginnende verkoudheidsverschijnselen, vermoedelijk door de onophoudelijke confrontatie met de enorme temperatuurswisselingen tussen binnen en buiten. Het is immers nog steeds rond de veertig graden. Verder stribbelt de stroomvoorziening nog steeds wat tegen! Gisterenavond was het tandenpoetsen met de zaklamp....Vandaag wordt de Salah gevierd! Moslim Nieuwjaar, een heus festijn voor de Moslims, maar ook voor andersgelovigen. Gewapend met mijn camera, sta ik te popelen om te gaan kijken. Het is en blijft indrukwekkend en feestelijk, doch met een serieus en respectabel tintje. Dit keer gehouden op het grote kale voetbalveld van de school. Al snel is het een drukte van belang!


Wij banen ons een weg door de groeiende menigte. De ene na de andere familie probeert een plekje te vinden om gezamenlijk te kunnen bidden...keurige rijen worden gevormd...mannen en vrouwen gescheiden. Van Shafawu krijg ik een 'veil' welke zij meteen bij mij omdoet, met een grote horde fans en hilariteit tot gevolg. Iedereen wil met elkaar en met mij op de foto. Wederom had ik het niet willen missen!


Na het opdoen van al deze indrukken, hebben wij nog even een kijkje genomen in het gebouw van het nieuwe 'Theatre'. Al met al begint het erop te lijken. Voornamelijk is het wachten op twee grote operatielampen voor in het plafond. Mondjesmaat stroomt de medische apparatuur binnen. Tegelijkertijd staan de voorraden, afkomstig uit de containers, al in één van de ruimten opgeslagen...klaar voor gebruik!


De lunch...een beetje van Vida en een beetje van thuis, een zakje Conimex nasikruiden door de rijst. Met een koud biertje goed te doen!


Kan er niets aan doen...Het is en blijft 'Lizzy' hier! Met een grote glimlach :)


Liefs Xx Setje

3 opmerkingen:

 1. Lieve Evelien, Ge en Liset,
  goed om te horen dat jullie je vermaakt zoals het hoort ;-) Heet, stoffig, ontberingen, maar ook aardige mensen! Evelien: vermaak je je een beetje? al uitgekeken op die prachtige gordijnen? al een leuk jurkje laten maken? toch bijzonder om te zien hoe Gé en Lieset zich daar 'vermaken'.
  De foto's thuis zullen het allemaal nog leuker maken! Hartelijke groet,
  Gelske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Evelyn, Lisette en Ge,

  Erg boeiend om jullie relaas te lezen. Voor jou zal het niet meevallen om daar zo lang te zitten, maar later zal je vast wel blij zijn, dat je dat allemaal hebt meegemaakt. Probeer zoveel mogelijk te genieten en heel veel sterkte.
  Groetjes, Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Bouwtjes
  Met veel genoegen volgen wij het boeiende relaas van jullie reilen en zeilen in Ghana.
  fijn dat jullie het ondanks de hitte toch goed hebben.Als Digi-beet wordt dit mijn tigste poging om een reactie te sturen, maar de aanhouder wint.Ben zo benieuwd hoe het met Joyce en Gladys gaat, maar ook met die kleine watervlugge Beatrice[dochtertje Vida].Wat zul jij veel te vertellen hebben Evelien, maar goed dat Liset alles vastlegt.Al in Bolga geweest om ziekenhuis en arts craft center te bezoeken? Jan is ondertussen druk bezig geweest om ok lampen te versieren. Gister geprobeerd ze te versturen, maar helaas poststaking, vandaag nieuwe poging.hartelijke groeten ook van Jan, liefs Gera.

  BeantwoordenVerwijderen